kwarkkoekjes met mango en boekweit

kwarkkoekjes met mango en boekweit

Mijn schoonzus Eline maakte deze kwarkkoekjes. En ik vond ze zoooo lekker dat ik ze zeker met jullie wou delen. Echt wel zalig om een tweede keukenprinses in huis te hebben. Ideaal eigenlijk want ik heb het een stuk drukker de laatste tijd. Waarschijnlijk plan ik gewoon niet meer goed. Ik wil alles tegelijk doen waardoor het chaos in mijn hoofd wordt en er eigenlijk niets meer van in huis komt van alles wat ik nog wil doen.
Op zondag hou ik het meestal rustig en werk ik aan mijn blog. Plan ik wat receptjes in die de komende weken online moeten komen. Maar eigenlijk moet ik op zondag ook nog tijd maken om te studeren, maar dat komt er vaak niet van. Vandaag is het zo een grijze zondag. En grijze zondagen zijn ideaal om te bloggen en te bakken zoals deze kwarkkoekjes met boekweit en mango. Nog een leuk weetje is dat ik vandaag eens geen kater heb! Haha, niet dat ik daar nu zoveel last van heb, maar ik heb de laatste tijd al aardig gefeest. Geen enkele zaterdagnacht zat ik voor 5 uur in mijn bed. Waarschijnlijk een fase waar ik door moest om mijn vrijgezellenleven te aanvaarden. Eventjes alle remmen los en feesten. Maar nu ik een weekend thuis doorgebracht heb, smaakt het wel naar meer. Ik vond het ook best leuk. Nochtans weet ik maar al te goed dat ik vrij goed op mezelf kan zijn. Ik heb niet altijd mensen rondom mij nodig. Al hoeft dit nu natuurlijk niet elk weekend zo te zijn 😉 Maar het valt wel op dat sinds ik alleen ben minder dingen vooruit plan in het weekend. Ik leef meestal gewoon wat de dag me brengt en met wie die dag op mijn pad komt.

Deze koekjes met mango, kwark en boekweitmeel zijn een heerlijke tussendoortje. De basis van kwarkkoekjes is altijd de helft kwark de helft meel. Dus ik neem hiervoor 250 gram boekweitmeel, 250 gram kwark en twee eieren. Maar je kan evengoed volkorenmeel nemen of een andere soort meel. De zoete smaak bekom ik door een mango door het deeg te mixen. 
Als je graag met kwark bakt, moet je dit kwarkbroodje ook zeker eens proberen. 

Ingrediënten:

  • 100 g rozijnen 
  • 1 mango
  • 50 g blauwe bessen 
  • 250 g kwark
  • 250 g boekweitbloem
  • 2 eieren
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el bakpoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Mix de mango, kwark, olie, eieren, zout en bakpoeder in een kom. Voeg de boekweitbloem, rozijnen en als laatste de blauwe bessen toe aan het kwarkmengsel. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat in 12 bolletjes. Bak de koekjes in ongeveer 15 à 20 minuten in een warme oven. 
2 Comments

Post A Comment