Sticky granolarepen met abrikoos

dadelrepen met granola

Sticky granolarepen met abrikoos

Wat was ik blij met dit pakketje van Granovie in mijn bus. Ik ben geen fan van de granola en muesli uit de supermarkt. Vaak bevat die erg veel suiker. Echt gewoon knapperige cookies aan elkaar geplakt met suiker. Nu blijkt dit ook het geval te zijn en dus kwam granola uit de supermarkt er niet meer in. Het liefst maak ik dus zelf granola, das natuurlijk een stuk gezonder. Maar ik heb niet altijd de tijd om zelf granola te maken. Daar heb ik nu de ideale oplossing voor: deze artisanale granola van Xavie. Xavie ruilde haar boterhammetje met choco in voor een gezond ontbijt met havermout en fruit. Een granola ontbijt met yoghurt en vers fruit werd helemaal haar favoriet. De granola heeft ze verbeterd, verfijnd, de honing/ahornsiroop vervangen door agavesiroop en uiteindelijk ontstonden 6 verschillende smaken. De artisanale granovies verschillen qua smaak en textuur, maar ze worden stuk voor stuk met heerlijke basis ingrediënten gemaakt. Ik maakte voor Xavie deze heerlijke granolarepen, een lekker en gezond tussendoortje.  
collage granovie
XAVIES’ GRANOVIE is een passie. Een passie die begint bij de selectie van de ingrediënten en bij de ambachtelijke bereiding in eigen oven. Een passie die eindigt bij jullie ontbijt, met kraakverse, gezonde GRANOVIE, boordevol vezels, vitaminen en mineralen. Streven naar voeding in zijn natuurlijke vorm zonder additieven, artificiële chemicaliën, kleurstoffen of bewaarmiddelen, daar staat granovie voor. De zorgvuldig uitgekozen volle granen, pitten en zaden worden gemengd met heerlijke smaakmakers. Deze mengeling wordt gezoet met agavesiroop. Deze siroop is 25% zoeter dan gewone suiker en heeft een lage glycemische index. De suikers worden traag in het bloed opgenomen en verschaffen je zo lang voldoende energie. Deze basis wordt vervolgens gebakken in de oven tot krokante, geurige GRANOVIE.
collage sticky dadelrepen

 

Ingrediënten voor 8 repen:

  • 100 g pitloze dadels
  • 85 g granovie met abrikozen van Xavies’ granola
  • 1 el kokosolie
  • 1 tl ahornsiroop

Bereiding:

  1. Ontpit de dadels en mix ze fijn in een foodprocessor.
  2. Meng er de kokosolie en ahornsiroop door en mix nog eens kort.
  3. Als laatste voeg je de granola toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Doe het mengsel in een bakblik en druk goed aan. Zet minstens 30 minuten in de koelkast. Snij er repen van en eet als tussendoortje.
Tags:
,
1 Comment

Post A Comment