Wortelcake van Dr.Oetker

wortelcake

Wortelcake van Dr.Oetker

Sinds ik de blog terug heb opgenomen, komen hier en daar wel weer wat samenwerkingen aan. Ik ga alleen collabs aan waar ik helemaal achter sta en wat ik ook zelf zou kopen. Deze wortelcake is een samenwerking met Dr. Oetker. Ik droom er wel eens van om van de blog mijn beroep of inkomen te maken. Wat ik nu doe, vind ik ook wel super leuk! Ik ben gespecialiseerd in social media en online advertising en help bedrijven met hun contentplanning & online campagnes.

Op vlak van foodfotografie wil ik vooruitgang maken om meer totaal opdrachten te kunnen doen zoals receptontwikkeling, fotografie, influencer-marketing enzoverder. Contentcreatie in combinatie met social media voor foodbedrijven is helemaal wat ik zie zitten. Bedrijven advies geven over hun online marketing en helpen bij de opzet van online campagnes. De blog, content, food & online marketing combineren dus. Ik ben er alleen nog niet helemaal uit hoe ik het allemaal in één verhaal kan brengen. Ik werk al een paar jaar als social media consultant en online advertiser, maar wil echt groeien. Meer klanten, meer werk, meer omzet, … En vooral mezelf beter profileren als ondernemer. Daar begint het misschien wel allemaal mee 😉

Terug naar het eten, ik wijk weer helemaal af 🙂 Dit receptje is gemaakt met de bakmix van Dr.Oetker. Het recept kwam onlangs op hln.be. Hier op de blog staan een aantal gezonde baksels zoals deze gezonde variant voor wortelcake. De wortelcake dat ik nu heb gemaakt, is een traditioneel bakrecept met boter, bloem en suiker. Ik probeer echt gezond te genieten. Dat betekent voor mij dat ik alles eet & drink waar ik zin in heb. Ik heb gemerkt dat dit voor mij het beste werkt. Dieet of voedingsmiddelen uitsluiten maakt me ongelukkig. Koolhydraten bijvoorbeeld. Ik heb die ook echt nodig. Ik probeer er wel bewust van te blijven en er ook niet teveel van te eten want af en toe een koolhydraatarme dag is ook wel eens nodig!

Ingrediënten voor 1 cake:

  • 300 g patisseriebloem
  • 1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ½ theelepel zout
  • 200 g donkerbruine suiker
  • 100 g suiker
  • 280 ml zonnebloemolie
  • 3 grote eieren
  • 250 g geraspte wortels
  • 100 g walnoten
Voor de frosting:
  • 250 g mascarpone (op kamertemperatuur)
  • 2 zakjes Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
  • 1 Dr. Oetker Vanillestokje
Voor de afwerking:
  • 2 el gehakte walnoten
  • 2 el geraspte wortel

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ronde springvorm (24 of 26 cm) met bakpapier.

2. Meng de bloem, het bakpoeder, de kaneel, de nootmuskaat en het zout in een kom.

3. Mix – 5 minuten lang – de eieren met de bruine suiker én de kristalsuiker tot een lichte, luchtige massa en voeg vervolgens in een straal de zonnebloemolie toe.

4. Gebruik een spatel om de droge ingrediënten uit de kom (bloem, bakpoeder, …) onder het beslag te mengen.

5. Voeg ook de geraspte wortelen toe en meng. En doe hetzelfde met de gehakte walnoten.

6. Giet het beslag in de springvorm, zet het in het midden van de oven en bak ca. 40 à 45 min. Laat de carrot cake vervolgens volledig afkoelen op een rooster.

7. Meng met een garde of met een mixer met kloppers de mascarpone met de Bourbon Vanille Suiker.

wortelcake


Zin om zelf aan de slag te gaan? Ontdek meer haalbare, lekkere recepten voor warme, zoete momenten op www.oetker.be.

Tags:
No Comments

Post A Comment