Run baby: hardlopen en waarom ik er geen genoeg van kan krijgen

Run baby: hardlopen en waarom ik er geen genoeg van kan krijgen

Ik hou van hardlopen en deel vandaag waarom ik er zo gek van ben. Uren lopen, ja echt, het is genieten. Ik krijg er geen genoeg van en wel daarom:

 • Omdat het mijn ME-moment is. Ik loop eigenlijk het liefst alleen. Zalig om mijn eigen tempo bepalen, allerlei ideeën ronkelen doorheen mijn hoofd. Ja, tijdens het hardlopen krijg ik de allerbeste ingevingen !! Plots weet ik hoe ik iets ga aanpakken, ontbrekende puzzelstukjes vallen in elkaar, het is een sessie brainstormen met jezelf.
 • Een marathon in het buitenland lopen met allemaal schreeuwende mensen aan de kant. Een tripje naar het buitenland voor een marathon. Ideaal toch. Zo zie je al rennend de hele stad en ben je er eens tussenuit. Twee vliegen in één klap. Ongeveer een jaar geleden liep ik mijn eerste marathon in Barçelona en ik zou het onmiddellijk opnieuw doen. Helaas, dit jaar is er geen tijd om hiervoor te trainen. Maar mijn volgende marathon wordt ongetwijfeld Parijs. De eerste kilometers gaat het gewoon zo vlot en denk je dat je nooit kapot te krijgen bent, maar na kilometer 25/30 begint het echt te wegen. Dan is het kwestie van door die zware benen te lopen en het aanmoedigende publiek kan daar allemaal maar bij helpen. Wedden dat je jezelf een hero voelt als je de finishlijn over bent gekomen. Kruipend, wandelend of lopend, het maakt allemaal niets uit want jij bent die verdomde 42K de baas gebleven.

collage marathon DDAY

 • Een PR op de 10 kilometer lopen. 10 kilometer is mijn rondje als ik weinig tijd heb. Voor minder dan 10K doe ik mijn sportschoenen niet aan. En als je dan nog eens een PR kan lopen, dan voel je die endorfines door je lijf en besef je weer wat hardlopen is.

10K

 • Een duurloop doen. Gewoon uren en uren rennen … zonder stoppen en doorgaan tot je benen zwaar beginnen voelen. Twee uur lopen zonder moe te worden. I like it soooooo ! Mijn lievelingsafstand is 20 kilometer in twee uurtjes.
 • Een tempotraining. Ik geef toe, het is niet mijn favoriete ding, maar achteraf ben ik zo blij dat ik het gedaan heb. Na een paar weken trainen op tempo zie je ook dat je pace er enorm op vooruit gaat. Je wordt sneller en voelt je zweven over de grond.

10K run

 • Rennen op een andere plek dan thuis. Als ik een weekendje naar zee ga dan neem ik mijn sportschoenen mee. Ook als ik naar het buitenland ga, dan maak ik extra plaats in mijn valies voor  …. Jawel mijn asics. Ik zou er zelfs een kledingstuk uithalen om toch maar mijn sportschoenen mee te kunnen nemen. Als je op citytrip bent, is het ineens ook een heel handige manier om snel de stad te zien.
 • ’s ochtends vroeg als iedereen nog in bed ligt en er bijna nog geen kat op de baan is, door mijn eigen buurt rennen en ondertussen genieten van de opkomende zon.

ochtenrun

 • Als het ijzig koud is buiten en ik me warm kan rennen. Al rennend heb ik geen koud. Ik kleed me goed aan en zorg dat mijn hoofd en handen goed bedekt zijn en dan is het gewoon genieten ….

 

 • Rennen doorheen de verschillende seizoen. ’s Zomers puffen en hijgen bij een temperatuur van + 30 graden. Kliedernat worden van een plensbui, vooruit gezogen worden door de wind, rennen in de sneeuw. Het zijn van die kleine dingen die me doen beseffen hoe goed we het wel niet hebben.
 • En vooral rennen als je eigenlijk liever in de zetel wou duiken en dan achteraf gewoon terug energie voor 10 hebt.

We run … so we Live <3 !
Volg je me al op facebook, twitter, instagram en bloglovin

Tags:
12 Comments
 • Joke
  Posted at 09:36h, 26 februari Beantwoorden

  Bewonderenswaardig!

 • Heleen
  Posted at 10:19h, 26 februari Beantwoorden

  Nu heb ik zoveeeeel zin om te lopen! Helaas, nog een dagje aan de bureau eerst… Wel een beetje crazy dat je niet voor minder dan 10km gaat, dat is voor mij al een prestatie 🙂

 • Leen
  Posted at 15:51h, 26 februari Beantwoorden

  Kan ik me helemaal in vinden. Hardlopen is zo zalig. Ik begrijp soms niet dat er mensen zijn die er niets aan vinden, maar het doet er niet toe, zolang wij hardlopers er maar van kunnen genieten :-).

 • Karolien
  Posted at 17:49h, 26 februari Beantwoorden

  Ik vind jouw blog heel leuk om te lezen voor de recepten en inspiratie, maar ik stoor me toch al een tijdje aan de vele spelfouten die je maakt. Dat een blog schrijven veel tijd in beslag neemt kan ik me wel voorstellen, maar 5 spelfouten in slechts één artikel is nogal veel voor iemand die in haar ‘About me’ pagina aangeeft te willen schrijven in opdracht. ‘Peace’ moet ‘pace’ zijn, ‘acics’ zijn ‘asics’, ‘heigen’ is toch wel echte met lange ij, ‘plentsbui’ is zonder t, ‘voorruit’ is in deze context ‘vooruit’. Dus: keep up the good work, maar lees je teksten even na op spelfouten!

  • julivwee
   Posted at 18:20h, 26 februari Beantwoorden

   Bedankt om me hierop te wijzen. Ik heb nochtans communicatiemanagement gestudeerd en zou het moeten kunnen. En ik weet dat het geen excuus is, maar ik doe deze blog gewoon na mijn werk als hobby, dus vaak ontbreekt de tijd me om het goed na te lezen. Ik zou beter wat minder artikelen online zetten. Ben nochtans al afgebouwd naar 3 per week in plaats van 4. Maarja die drang om toch iets te posten, is soms groter 🙂
   Groetjes Julie

 • An
  Posted at 00:36h, 27 februari Beantwoorden

  en nog beter om het hoofd leeg te maken, met extra challenge : oriëntatielopen doorheen de mooiste bossen van België (en Europa) 🙂

 • Annelyse
  Posted at 16:00h, 09 maart Beantwoorden

  ik kan me hier helemaal in vinden.
  Tempotraining (ook mijn ding niet, maar wel een noodzakelijk kwaad … en achteraf ben ik altijd wel trots), in alle vroegte lopen als iedereen nog slaapt … heerlijk, rennen op een andere plek dan thuis (mijn moto is … als je er niet gelopen hebt ben je er niet geweest).
  Alleen in de hitte lopen … da’s echt mijn ding niet, geef me dan maar sneeuw en kou.
  Ik heb in oktober de marathon van Amsterdam gelopen (mijn eerste) en nu train ik voor Parijs (12 april is het zo ver)
  Ik ken je blog pas sinds de blogbrunch van gisteren. Ik heb toen niet met je gesproken (jammer gezien toch al één gemeenschappelijke interesse), maar ik blijf je zeker volgen.
  Loop nog goed

  • julivwee
   Posted at 21:51h, 09 maart Beantwoorden

   Dag Annelyse! Leuk om te horen. Ik ben net ook eens een kijkje gaan nemen bij jou. Tof om idd gezamenlijke interesses te hebben. Parijs is ook mijn droom, maar voorlopig heb ik even geen tijd meer voor een marathon 🙂
   Groetjes Julie

 • Sofie
  Posted at 09:30h, 02 april Beantwoorden

  Wow, bij het lezen van dit herken ik mezelf (deels),
  voor mij voelt alles minder dan 10km kort aan.
  Ik heb net ook je post over jouw verhaal net gelezen en begrijp je verhaal goed.
  Vooral het deel met de chocopot!
  Hardlopen is ongelofelijk fijn,
  ik zag op je foto’s dat je ook rond de watersportbaan loopt (zoals zovele andere),
  misschien kom ik je ooit tegen.
  Ik loop wel graag lang alleen ga ik me vaak na een 1u30 gaan ‘vervelen’.
  Maar vroeger dacht ik ook wel dat hardlopen voldoende was, nu besef ik ook dat het belangrijk is om voldoende andere spieren te trainen.
  Ik eindig nu bijna met Kayla BBG1.0 en ben er niet slanker door geworden ofzo (chocopot <3) maar wel fitter en gespierder.
  Toch verlang ik weer om meer tijd in het lopen te steken.
  Je hebt een super fijne blog
  Liefs Sofie

  • julivwee
   Posted at 15:11h, 02 april Beantwoorden

   Dag Sofie ! Leuk te horen. Ja ik ben veel rond de watersportbaan te vinden (vroeger te veel). Nu zoek ik opnieuw naar balans. Beetje minder lopen en meer op kracht trainen. Het lopen zou ik ook nooit helemaal kunnen opgeven, dat doe ik veel te graag! Uren lopen vind ik echt leuk. 1,5 max 2 uur! Het brengt me tot rust. Volgens mij is er niets mis met dat af en toe eens te doen, maar het ging er op een gegeven moment een beetje over 🙂
   Heb al veel goede dingen gehoord van Kayla! Wie weet koop ik het me ook wel eens aan.
   Veel succes!! Groetjes Julie

   • Sofie
    Posted at 19:38h, 02 april Beantwoorden

    Hoi Julie,
    ik kan je Kayla eventueel wel doorsturen moest je het eens willen testen/ hebben (zonder te betalen)
    Wow, ik vind het stiekem best héél cool dat je zo lang loopt,
    ik weet dat enkel dat niet ‘goed’ is, maar het geeft zoveel voldoening.
    Als je loopt luister je dan naar muziek of helemaal zen of loop je niet alleen?
    Groetjes Sofie

    • julivwee
     Posted at 09:38h, 03 april Beantwoorden

     Ik luister vaak naar muziek en loop meestal alleen 🙂
     Ja hor, Kayla al veel goede dingen over gehoord. Geen idee hoe je me dat kan doorsturen zonder te betalen? Lijkt me leuk 🙂

Post A Comment