Waarom ik het liefst alleen loop

Waarom ik het liefst alleen loop

Loop jij het liefst alleen of ga je liever in groep of met een vriendin sporten? Ik ga het liefst alleen lopen. Het is gewoon elke dag zo druk. Druk met vrienden, druk met familie, druk met sociale media, druk op het werk, … Zo druk dat het soms moeilijk is om even tijd voor mezelf te vinden. Ik hou ervan om tijd met anderen door te brengen, maar sommige dingen doe ik het liefst alleen. Zo ga ik ook het liefst alleen shoppen. Ook hardlopen doe ik het liefst met mezelf. Ik geniet er meer van door op dat moment op mezelf te zijn. Zeg eens, wat werkt voor jullie het beste?

Dit zijn alvast mijn redenen waarom ik het liefst alleen loop:

1. Het is mijn moment ME-time
Na een lange dag op het werk, is er niets zo bevredigend als rennen in de buitenlucht. De stress van de dag lijkt dat gewoon even weg te vallen. Ik koester de momenten waarbij in kan rennen en wegdromen in mijn eigen wereld.

2. Go with the flow
Soms stap ik buiten op mijn sportschoenen met de bedoeling om gewoon 10K te rennen en dan voel ik plots die ‘superbenen’ opkomen. Dat is zo’n moment waarop ik kan blijven doorlopen; gewoon gaan en go with the flow. Het moment waarop ik geen tijdsbesef meer heb en alleen nog kan denken aan doorlopen. En andere dagen, voel ik al vanaf het moment dat ik start, dat ik zin heb om terug huiswaarts te keren. Dan stel ik mijn beoogde kilometers wat bij. Mijn doel is altijd 10K en soms is dat eens wat meer en op sommige mindere dagen ook wel eens minder. Als ik alleen ga hardlopen, voelt het zo veel makkelijker om te luisteren naar mijn eigen lichaam. Er is geen druk om sneller, meer of minder te gaan lopen dan ik zelf wil. Je bent van niemand afhankelijk, het kan wanneer je wilt en wanneer je zin hebt. Als je op een sportverenging zit moet je op een bepaalde tijd aanwezig zijn, op een bepaalde plek en of je nou zin hebt of niet… tja. Met hardlopen heb jij alles zelf in de hand. Of je nou ‘s ochtends rent, ‘s avonds.. het maakt allemaal niet uit!

3. Je hoeft je niet te concentreren op conversaties
Ja, ik vind het belangrijk om tijd te maken in mijn agenda voor mijn vrienden, maar voor mij is hardlopen daar niet het ideale moment voor. Een bijpraatsessie met vrienden is dan te afleidend en ik weet dat ik me dan niet meer volledig kan concentreren op mezelf en op mijn training. Ik ga liever heel hard in mijn training door om dan daarna af te spreken met vriendinnen voor cocktails of etentjes.

4. Je kan zelf je snelheid bepalen.
Het is altijd een beetje lastig om met iemand anders te lopen want hoe en wie bepaalt het tempo? Onvermijdelijk zal iemand sneller of langzamer gaan dan de andere en als je dan probeert om meer te doen dan je gewoon bent, kan dat te belastend voor je zijn. Als ik met vrienden iets actief wil gaan doen, dan ga ik liever een stukje wandelen en het lopen doe ik op mezelf.

5. Je kan ongezonde concurrentie voorkomen.
Ik geef het toe: ik ben competitief en als ik dan word voorbijgestreefd kan ik dat nogal lastig vinden. Ik ben trots op mijn eigen kracht en uithoudingsvermogen en kijk liever gewoon naar mezelf. Mijn beste concurrentie is met mezelf, racen tegen mijn eigen tijd in plaats van tegen andere mensen.

Ren jij alleen of in groep?
Volg je me al op facebook, twitter, instagram en bloglovin?

4 Comments
 • Astrid
  Posted at 19:09h, 19 oktober Beantwoorden

  Ik doe het allebei graag! Soms inderdaad leuk om tijd voor jezelf te hebben en je gedachten, maar andere keren motiveert het lopen met anderen me net. Ik ga ongeveer 1 a

 • Paul
  Posted at 22:28h, 25 oktober Beantwoorden

  Ik loop altijd alleen. Nee, toch niet, ik heb een trouwe partner: mijn Ipod of mijn Iphone met mijn favoriete muziek. Die combinatie van mezelf en muziek helpt me om tot rust te komen en m”n gedachten te ordenen.

 • Kimberley
  Posted at 17:50h, 26 oktober Beantwoorden

  Ik doe momenteel niet aan hardlopen maar ik sport wel graag alleen. Ik merk dat wanneer ik met anderen sport er maar weinig van sporten komt, haha. Dat is natuurlijk niet erg, maar ik klets dan liever op de bank met een kop thee in plaats van in de sportschool.

 • Anja
  Posted at 14:05h, 05 november Beantwoorden

  Ik loop ook het liefst alleen, hoofd leegmaken, genieten van de geluiden om mij heen of van de muziek die mij begeleidt. Door tijdgebrek en zeker omdat het in de winter na de werkdag te donker is om te lopen, loop ik 1x per week met een collega tijdens de middagpauze. We vertrekken samen vanaf het werk en babbelen tot aan de piste, lopen elk op eigen tempo en alleen onze rondjes en lopen dan samen terug. Is dus een beetje een mix van de 2. Het is maar een halfuurtje, maar heeft toch een goed gevoel.

Post A Comment